Pretraži ovaj blog

DOBRO MI DOŠLI!

DOBRO MI DOŠLI!

Drago mi je da ste tu i da čitate ovo... znači da vas zanima nešto više o proizvodima iz Vilenjakove radionice... ili ste jednostavno "naletili" na ovaj blog... slučajnost?... samo se vi tješite ;)

Na ovoj adresi ću vam predstaviti igračke koje izrađujem iz prirodnih materijala, najčešće drveta, ali mogu se jednog dana očekivati i druge poput vunenih, filcanih i sličnih, uglavnom waldorfskih igračaka.

Prošećite blogom, komentirajte, slobodno pitajte što god vas zanima! Igračke koje su prikazane na ovim slikama su u uporabi i nisu za prodaju! ALI ako vam se nešto jako svidjelo možemo se dogovriti da i vama izradim nešto slično.

ove igračke nemaju nacrt - unikati su - skiciram ih netom prije izrezivanja (kad mi drvo šapne što bi htjelo postati), i baš zbog toga što je svaki element toliko poseban...

HVALA VAM SVIMA ŠTO POŠTUJETE ORIGINALNOST I NE REPLICIRATE IGRAČKE IZ VILENJAKOVE RADIONICE ;)

za sve informacije javite mi se na: dusko.ilijevic@gmail.com

četvrtak, 27. siječnja 2011.

PRVA JAVNA RADIONICA, I JOŠ K TOME HUMANITARNA!

U dogovoru s djelatnicima Waldorfske škole u Zagrebu - učiteljicom Josipom Kebet i ravnateljicom Ladom Pekota Šenjug smo organizirali prvu "javnu" radionicu! Radili smo u III. razredu, učenici, učiteljica i ja! Nakon upoznavanja s tehnikom izrade, s drvetom kao materijalom i alatima koje ćemo koristiti krenuli smo u izradu igračaka. Djeca su samo osmislila što će i kako izrađivati, iscrtavali su likove koje sam im pomagao izrezati iz drva, potom su oni sami dorađivali do kraja!

Ono što je možda i najvrijednije od svega je to da su ova djeca odlučila svoje igračke - koje su izradili pokloniti u dom za djecu bez roditeljske skrbi!

Važmo je imati veliko srce i ne zaboraviti da darivati treba svaki dan! To nas čini većima i nikad nismo premaleni ili preodrasli da na to zaboravimo!

Evo i slika!


1 komentar:

  1. Pozdrav, kolega Duško! :-)Sad sam nabasala na tvoj blog... I ja sam odgojiteljica, ovo što radiš mi se jako sviđa. I ja sam završila waldorfski studij u Zagrebu. A ove fotografije me podsjećaju na moje dane predavanja i radionica u školi... Baš lijepo... Pozdravi Josipu u moje ime, ako me se sjeća :-) Silvija iz Osijeka

    OdgovoriIzbriši