Pretraži ovaj blog

DOBRO MI DOŠLI!

DOBRO MI DOŠLI!

Drago mi je da ste tu i da čitate ovo... znači da vas zanima nešto više o proizvodima iz Vilenjakove radionice... ili ste jednostavno "naletili" na ovaj blog... slučajnost?... samo se vi tješite ;)

Na ovoj adresi ću vam predstaviti igračke koje izrađujem iz prirodnih materijala, najčešće drveta, ali mogu se jednog dana očekivati i druge poput vunenih, filcanih i sličnih, uglavnom waldorfskih igračaka.

Prošećite blogom, komentirajte, slobodno pitajte što god vas zanima! Igračke koje su prikazane na ovim slikama su u uporabi i nisu za prodaju! ALI ako vam se nešto jako svidjelo možemo se dogovriti da i vama izradim nešto slično.

ove igračke nemaju nacrt - unikati su - skiciram ih netom prije izrezivanja (kad mi drvo šapne što bi htjelo postati), i baš zbog toga što je svaki element toliko poseban...

HVALA VAM SVIMA ŠTO POŠTUJETE ORIGINALNOST I NE REPLICIRATE IGRAČKE IZ VILENJAKOVE RADIONICE ;)

za sve informacije javite mi se na: dusko.ilijevic@gmail.com

nedjelja, 5. prosinca 2010.

JURA


Jučer dok sam sjedio za svojim malim štandom i dovršavao neke igračke malo sam si čavrljao sa zmajem Jurom. Ne bi to bilo ništa neobično da mi se on u jednom trenu nije raspričao o svojoj obiteljskoj povijesti! Svi znate da zmajevi takve podatke vrrrlo rijetko otkrivaju bilo kome, a kamoli nama ljudima! ...za vas koji ne znate to je slično kao da ga pitate od kud mu vatra?!? ...o nekim stvarima se jednostavno ne govori sa zmajevima...

Nego, da se ja vratim na priču o Juri! Tako on meni krene pričati kako, u biti, dolazi iz dalekih dalekih krajeva i kako je spletom okolnosti morao napustiti svoju špilju i sakriti se u jedan bor! I kako je sad jako nezadovoljan time što je prvo neko vrijeme živio u boru, pa u borovoj daščici (dok ga ja nisam ispilio van), a ni u kutiji s ostalim igračkama baš nije jako sretan jer one misle, da ako štucne da će ih zapaliti (a njemu je samo do društva, a ne do paljenja prijatelja).  I tako mic po mic, ja njega navučem na to da mi prizna kako mu se baš sviđa tu u školi i kako bi on baš sad isto nekog čuvao i pazio, a kako je ostao bez svoje šume i pećine pristao bi on, kako kaže, "i na razrednu pećinu punu dječjeg smijeha"... i znate što? na kraju dana desila se ljubav na prvi pogled... jako se dopao jednoj djevojčici s kojom se pogledavao čitavo jutro i koja ga je pred kraj sajma  obećala redovno posjećivati u školi i izvoditi u šetnje da udahne čisti zrak i protegne krila, a i da se vani malo poigra sa svojim novim prijateljima! Jura, nek ti je sa srećom!

I sad vi meni recite da se stvari dešavaju slučajno?! Pa ne budite smiješni!


1 komentar:

  1. Ajme Vilenjak, svaka čast! Sve mi je posebno, ali ovaj Zmaj divan... :-D , vilinski pozdrav od jedne bajkopricalice. ;-)

    OdgovoriIzbriši