Pretraži ovaj blog

DOBRO MI DOŠLI!

DOBRO MI DOŠLI!

Drago mi je da ste tu i da čitate ovo... znači da vas zanima nešto više o proizvodima iz Vilenjakove radionice... ili ste jednostavno "naletili" na ovaj blog... slučajnost?... samo se vi tješite ;)

Na ovoj adresi ću vam predstaviti igračke koje izrađujem iz prirodnih materijala, najčešće drveta, ali mogu se jednog dana očekivati i druge poput vunenih, filcanih i sličnih, uglavnom waldorfskih igračaka.

Prošećite blogom, komentirajte, slobodno pitajte što god vas zanima! Igračke koje su prikazane na ovim slikama su u uporabi i nisu za prodaju! ALI ako vam se nešto jako svidjelo možemo se dogovriti da i vama izradim nešto slično.

ove igračke nemaju nacrt - unikati su - skiciram ih netom prije izrezivanja (kad mi drvo šapne što bi htjelo postati), i baš zbog toga što je svaki element toliko poseban...

HVALA VAM SVIMA ŠTO POŠTUJETE ORIGINALNOST I NE REPLICIRATE IGRAČKE IZ VILENJAKOVE RADIONICE ;)

za sve informacije javite mi se na: dusko.ilijevic@gmail.com

ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Bilbo Baggins House




Ufff dugo me nije bilo...i onda sad kad sam se vratio me odmah narudžba pogodila direktno u glavu...

Jedna Erna mi je poslala mail slijedećeg naslova:


dusko_bus_mi_napravil_frodovu_kucicu



...i šta da joj sad čovjek kaže...NE?!? ....iako nisam baš ljubitelj izrade replika i tako nekih stvari u kojima se ne mogu do kraja izraziti na svoj način ovo je bilo nešto intrigantno i primamljivo, novi izazov s kojim se nisam do sad sreo...a i zar ne bi bilo cool imati bar malo Tolkenove čarolije u svojoj blizini.

Da, prihvaćam, iako nemam pojma kako ću ju izvesti jer ne znam kojim materijalima ću se služiti...ne može sve biti od drva s kojim inače radim 99% svega...dogovor je pao, radim maketu "da stane na prosječnu policu stana u Dubravi"...dakle finalni produkt je cca 45 cm dug, oko 30 dubok i oko 25 visok...na žalost nisam poslikao interijer koji sam također radio...ali daleko od replike, tek toliko da ga ima, ali i tek toliko da dodam nešto svoje, kao recimo rezbarene lukove koji nose "brdo"..

Da uspijete dobiti dojam o veličini - ulazna vrata su visoka 3,5 cm, prozorčići pored su 11 mm, svaka cigla je 5x3 mm (ugrubo), natpis na dvorišnim vratima je 2x1,6cm (ispisan rukom jer ne postoji tako mali čitljivi font)...a ovca je duga oko 2,5 cm i trenutno je jedini stanovnik ove nastambe ;)

Evo vam slike pa gledajte...ja sam zadovoljan krajnjim rezultatom!









Broj komentara: 6: