Pretraži ovaj blog

DOBRO MI DOŠLI!

DOBRO MI DOŠLI!

Drago mi je da ste tu i da čitate ovo... znači da vas zanima nešto više o proizvodima iz Vilenjakove radionice... ili ste jednostavno "naletili" na ovaj blog... slučajnost?... samo se vi tješite ;)

Na ovoj adresi ću vam predstaviti igračke koje izrađujem iz prirodnih materijala, najčešće drveta, ali mogu se jednog dana očekivati i druge poput vunenih, filcanih i sličnih, uglavnom waldorfskih igračaka.

Prošećite blogom, komentirajte, slobodno pitajte što god vas zanima! Igračke koje su prikazane na ovim slikama su u uporabi i nisu za prodaju! ALI ako vam se nešto jako svidjelo možemo se dogovriti da i vama izradim nešto slično.

ove igračke nemaju nacrt - unikati su - skiciram ih netom prije izrezivanja (kad mi drvo šapne što bi htjelo postati), i baš zbog toga što je svaki element toliko poseban...

HVALA VAM SVIMA ŠTO POŠTUJETE ORIGINALNOST I NE REPLICIRATE IGRAČKE IZ VILENJAKOVE RADIONICE ;)

za sve informacije javite mi se na: dusko.ilijevic@gmail.com

subota, 5. svibnja 2012.

Zadarski Tupaljci


Napokon obnavljam stranicu i dodajem ne baš posljednje radove (izgleda da je i moje računalo već lagano "out of date" pa mi nije dopuštalo da vam predočim zadnje uratke, ALI sam uspješno zaobišao i taj problemčić)!

Još zimus mi se javila moja draga profesorica Slavica B. i naručila kućicu za Tupaljke svojemu unuku za 10i rođendan. Izazov je bio napraviti nešto što će biti interesantno desetogodišnjem dječaku, i izgleda, koliko čujem, da sam u tome uspio.

Gradnja je išla u dvije etape, u prvoj sam izradio Tupaljke i njihova vozila - minibus i dva skutera. Minibus ima krov koji se pretvara u ljestve kojima se dolazi na prvi kat njihova budućeg zdanja... naravno poslikao sam ih prije nego su krenuli na put za ZD sa svojim malenim vozilima

Evo slike te prve etape:











Nekih dva mjeseca kasnije, s lijepim vremenom je prije svega došla potreba da se zamjene zimske gume na vozilima ljetnima i da se napokon Zadarski Tupaljci preobraze iz nomadskog naroda u jednu finoodgojenu kućevlasničku obitelj!















Evo i jedan mali video isječak kućice u pogonu....podsjetnik svima nama - kad se snima mobitelom treba ga držati tako da se slika zakrene u "landscape" format a ne u "portrait"...čovjek uči dok je živ - nadam se da vas neće zaboljeti vrat ;)






2 komentara:

  1. Predivno! Ovakve kreativne, inovativne i divne zaobljene drvene igračke nisam nikad vidjela, baš se vidi koliko je truda i mašte uloženo u svaki detalj - svaka čast! Sretna su djeca koja su u vašoj grupi u vrtiću :)
    Kako ide točno sa narudžbama ovako nekih većih kuća? Željela bih neku igračkicu za moju trogodišnju djevojčicu. Imate možda kakvu slikicu ili album trenutnih radova i igračkica (autići, čovječuljci, životinje...) koje imate već gotove?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je umjetnost!!!!!!!!!!!

    vidio sam vani kad ljudi na ulici rezbare ugrubo jednostavne drvene igracke bez detalja, cijena min 10 eura.
    Ovo bi islo za par stotina eura. Oprosti sto gledam sa materijalne strane ali estetski sam sokiran! Fantasticno!

    blizanac

    OdgovoriIzbriši